Szakterületek

ADATVÉDELEM

Az Ügyvédi Iroda vállalja Ügyfeleinek az Európai Parlament és Tanács 2016/679 rendelet (GDPR) előírásainak való megfeleléshez szükséges átfogó felmérés végrehajtását.

ÁTVILÁGÍTÁSOK

Az Ügyvédi Iroda széles körű szakmai tapasztalattal rendelkezik – akár az eladói, akár a vevői oldalról felmerülő igény alapján– a vállaltfelvásárlás elengedhetetlen részét képező teljes körű jogi átvilágítás terén.

PÉNZMOSÁS MEGELŐZÉS  (AML)

A pénzmosás-compliance (AML) jogterület keretében feladatunk, hogy a vállalatok szabálytalan, a pénzmosásmegelőzéssel vagy a terrorizmusfinanszírozás elhárításával kapcsolatos jogszabályok megsértésének észlelése.

FOGYASZTÓVÉDELEM

Az Ügyvédi Iroda a fogyasztóvédelem körében elsősorban a vállalkozások számára nyújt szolgáltatást. A fogyasztói jogvita elkerülése érdekében a panaszkezelés során is támogatjuk megbízóinkat.

FUVAROZÁS / SZÁLLÍTMÁNYOZÁS

A XX. század folyamán a hagyományos külkereskedelmi tranzakciók mellé olyan gazdasági-üzleti kapcsolatok léptek, melyek miatt külkereskedelem helyett ma már nemzetközi gazdasági kapcsolatokról beszélünk.

INGATLANJOG

Az Ügyvédi Iroda széles körű szakmai tapasztalattal rendelkezik az ingatlanjog területén, főként, de nem kizárólagosan ingatlan átruházásra vonatkozó szerződések (adásvétel, ajándékozás, közös tulajdon megszüntetése) tekintetében, valamint az illetékekkel és adókkal kapcsolatos jogi kérdésekben segítséget nyújt Ügyfeleinek, illetve megoldási javaslatokat tesz.

KÖVETELÉSKEZELÉS

Az Ügyvédi Iroda nagyszámú, egyedi megbízásban természetes személy-, illetve gazdálkodó szervezet kötelezett(ek)kel (adósokkal, azok jogutódjaival, egyéb biztosítékot nyújtó személyekkel) szembeni, lejárt követelést kezel, hajt be, végrehajtási eljárásban képviseli a megbízót, érvényre juttatja a megbízó érdekeit.

PÉNZÜGY JOG

Az Ügyvédi Iroda több hitelintézet és pénzügyi vállalkozás számára nyújt jogi tanácsadást.

TÁRSASÁGI JOG / CÉGJOG

Az Ügyvédi Iroda a fenti szakmai területen belül jogi tanácsadást nyújt cégjogi kérdésekben, illetve vállalja a szükséges társasági jogi iratok elkészítését a cégalapítás, cégmódosítás, átalakulás és végelszámolás során.